Cutter-ul Paragon de la Gerber – inteligenţa artificială care creşte eficienţa sălii de croit

La sfârşitul lui septembrie 2013, Gerber Technology a lansat noul cutter Paragon® în cadrul CISMA de la Shanghai, China.

Vizitatorii CISMA au avut de asemenea prilejul de a vedea la lucru ultima versiune a sistemului PLM YuniquePLM™. Soluţia a fost integrată şi mai profund cu Adobe® Illustrator®, include opţiuni de creare dinamică a liniilor, precum şi ipoteze de lucru care permit echipelor să determine dacă un produs intră în marja de profitabilitate încă dinainte ca designerii să înceapă lucrul.

În soluţia Paragon, Gerber a înglobat decenii de experienţă acumulată in urma celor peste 250 de milioane de ore de croire care au produs articole tăiate cu precizie, indiferent de material, aplicaţie sau operator. 

Tehnologia de monitorizare a Paragon supraveghează permanent procesul de operare, poate efectua automat ajustările şi dă feedback operatorilor. Cu ajutorul tehnologiei Ever Sharp™, clienţii pot înlocui pietrele de ascuţit cuţitul în câteva secunde şi le pot prelungi cu până la de trei ori durata de utilizare, comparativ cu pietrele uzuale. Paragon e silenţios, iar designul eficient reduce consumul energetic cu până la 20 %.

Paragon pune la dispoziţia managementului toate datele relevante cu ajutorul unor rapoarte uşor de parcurs care furnizează toate detaliile, individual pe operator sau per total, şi cu ajutorul cărora se pot îmbunătăţi eficienţa tăierii şi fluxul de lucru. Integrarea cu AccuMark® Gerber  şi cu GerberSpreader™ îmbunătăţeşte managementul orderelor şi crează vizibilitate suplimentară fluxului de lucru din sala de croit, ceea ce reduce semnificativ timpul de pregătire al comenzilor şi numărul de erori. Performanţa crescută conferă sistemului Paragon o rată mai mare de amortizare pentru că produce mai multe piese pe unitatea de timp. 

Sunt disponibile două soluţii Paragon, Seria L care taie straturi de până la 2,5 cm de material, şi seria V care taie grosimi de până la 7,2 cm.